Argenton 13/08/2022

08-08-2022 Aan de inkorvingsburelen van de nationale wedvlucht vanuit Argenton van 13/08/2022

Beste,

Naar aanleiding van de voorspelde hittegolf, zowel in België als Frankrijk, met temperaturen voor donderdag t.e.m. zondag van 32 tot 35 °C (bron KMI & Météofrance) vind ik het, als voorzitter van het nationaal sportcomité, onverantwoord om wedstrijden verder dan de snelheidsvluchten toe te staan gedurende deze dagen.

We moeten onder ogen zien dat op de wedvlucht vanuit Argenton dd. 18/06, waarop er ook een hittegolf heerste, zelfs oude en jaarse duiven het moeilijk hadden om huiswaarts te keren, laat staan dat jonge duiven dit wel zouden kunnen.

We hebben reeds contact genomen met de verantwoordelijken van de lossingsplaats te Argenton (Aérodrôme de la Vallée de la Creuse) en zij zijn akkoord dat we de geplande wedstrijd met 1 week verdagen. Hun terreinen zullen op vrijdag 19 en zaterdag 20/08 ter beschikking zijn voor KBDB.

Samengevat:
Weekend 13-14 aug: enkel snelheidsvluchten toegelaten
Weekend 20-21 aug: uitgestelde wedstrijd Argenton III – verder blijft de bestaande en geplande vluchtkalender voor zaterdag 20 aug behouden, zo berokkenen we de liefhebbers en de organisatoren het minste hinder. Wie nationaal wil spelen kan dit, wie provinciaal wil spelen kan dit ook.

Niettemin vestigen wij de aandacht van de comités van de PE’s/SPE’s op de inhoud van art. 37 § 2 t.e.m. § 4 van het NSR:

In lokalen waar wordt ingekorfd voor nationale en internationale wedvluchten mag dezelfde dag niet gelijktijdig, in dezelfde ruimte, worden ingekorfd voor andere wedvluchten. De inkorving van duiven voor opleervluchten, op dinsdag of woensdag, dient beëindigd te zijn vooraleer de inkorving van de duiven, die deelnemen aan de wedvlucht, mag worden aangevat. 

Voor alle overige wedvluchten worden de inkorvingen die gelijktijdig plaatsvinden beperkt tot twee. Wanneer in éénzelfde lokaal duiven gelijktijdig worden ingekorfd voor twee verschillende wedvluchten moeten deze inkorvingen geschieden op twee van elkaar gescheiden plaatsen. 

Niets belet een vereniging om dezelfde dag voor een derde wedvlucht in te korven op voorwaarde dat die inkorving vóór de 2 andere inkorvingen plaatsvindt.